Fuckspråk

Internationell handel har så länge den pågått inte bara inneburit utbyte av varor utan även kultur, kanske framför allt språk. Inte så konstigt att nya språktrender först slår igenom inom affärsvärlden, där man numera helt har övergått till den engelska dialekten corporate bullshit. Den är gångbar över hela världen där affärsverksamheter drivs och fungerar som en oöverträffad barriärbrytare. Med det universella affärs- och företagsledningsspråket corporate bullshit gör du dig lätt precis lika obegriplig i Azerbajdzjan och Holländska Antillerna som i New York.

Lars Melin, docent i nordiska språk, är en svensk auktoritet på området. På nätet hittade jag som det verkar en riktig pärla:

Önskar jag mig av tomten.

Den här måste du också prova:

eller den här på svengelska:

Klicka på respektive bild!

Lär med all säkerhet finnas även som Corporate Bullshit Generator App för iPhone, ett måste för dig som vill ta spets, höja ribban, ligga i framkanten och leverera, eller komma in i matchen, ha ledartröjan och vara på banan med många bollar i luften.

6 reaktioner till “Fuckspråk

    1. … på kärnverksamheten ja, om man inte istället väljer att stretcha visionen, växla upp verksamheten, vara på tårna och äga frågan.

  1. Puh! Jag blir helt svettig av sånt där. Det låter så överdrivet energiskt, totalt känslolöst och iskallt beräknande. Nä, låt mig slippa! Jag vill ba va som vanligt…
    Trevlig helg och kram påre Per! 🙂

    1. Tja, där är väl som i alla mansdominerade områden överbefolkat av individer med en tvåårings högra hjärnhalva.

      Trevlig helhelg och kram påre själv Barbro! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s