Svensk guldmedaljör

I går var det äntligen den STORA DAGEN, utdelning av NOR-medaljen som röstades fram i Nit och redlighet i rikets tjänst.

När jag som liten grabb fick kläder var det ofta ”för att växa i”. Det är då fan att en man i sina bästa år fortfarande borde tänka på det. Det löste sig i alla fall; nionde provade byxparet från klädkammaren gick att knäppa – under inandning. Att det råkade vara jeans kunde inte hjälpas och dom var trots allt svarta och nästan oanvända.

Under en utsökt middag på pittoreska Soldathemmet utdelades utmärkelserna av rektor Maj-Britt Johansson. Ingen annan hade valt medalj. Jag redogjorde under utdelningen för mitt val styrt av mina läsares ytterst sofistikerade smak.

 

Många ville titta på medaljen och gav mig rådet att skaffa frack, men Hustru tycker att det duger gott med jeansjacka. Frack får anstå till nobelpriset.

Om det ändå hade varit Victoria, eller ännu hellre Madeleine, men nu är medaljens framsida medaljens baksida, så baksidan får bli framsidan:

9 reaktioner till “Svensk guldmedaljör

 1. En får buga och gratulera!
  Synd att inte Calle kunde komma…valde Kina istället,
  dålig prioritering, tycker jag! 🙂

 2. Man ber att få gratulera till storvinsten! Jag sålde min på Tradera för en vecka sen och fick fyra glada tusenlappar och två hundringar. Nit och redlighet, jo man tackar!
  Kram påre Per! 🙂

 3. Grattis!… och så kom jag plötsligt att tänka på det gamla talesättet ”tala är silver men skriva är guld” …

  1. 🙂 Tackar! … eller i en modernare variant: ”Säg det med toner (kolpulver) men inte i ord.”

 4. Ett försenat grattis!!! Vi skulle behöva några sådana där just nu, kanske ungefär 1000 stycken. Vårt lilla hus i Bagis är just nu uppe i 4,1 (stigit 50% från utgångspriset!)

  1. Tackar!

   Rackans också. Jag sätter min peng i alla fall så är det bara 999 kvar. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s