Femtioprocentare

Otur:

”Vadå’rå? Som presidentkandidat i Amerika ska man väl inte behöva hålla rätt på alla små skitstater som dräller omkring på kartan. Dessutom både som ”Nord” och ”Syd”. Nä, nån jävla måtta får det va’, det får väl ändå räcka med Carolina och Dakota? Nog så knepigt. Vafalls, Sydamerika? Javisst ja, Florida, Texas, Arizona och kanske nåra till jag glömt.”

USamerikanskt skolmateriel i geografi, i den mån sådan undervisning meddelas:

8 reaktioner till “Femtioprocentare

    1. Vi prenumererar på Språk och jag skulle mycket väl ha kunnat skriva en insändare … fast jag kommer dessvärre inte ihåg det, hmm. Är den i senaste numret (6) som vi ännu inte fått?

  1. Du hade skrivit om sjysta bananer i det numret som kom till skolan idag, och jag antar att det är nummer sex. Så våldsamt många Per Jernberg som är språkbögar finns det väl inte?

    1. Nä, det trillar inte ner nån pollett. Visserligen har jag varit glömsk så länge jag kan minnas, men det här verkar allvarligt. Har jag tur är det trots allt en namne. Jag vet en som är bostadsjournalist.

    2. I dag kom tidningen. Nä, det är inte jag som skrivit. Jag har i alla fall inte varit i Kina som stod … mig veterligt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s