Aftonaftonbladet

Sen många år utkommer som bekant kvälltidningarna redan på morgonen, som ett uttryck för tidsand(täpp)an, liksom julskyltning i september och semlor i oktober. Jag har varit inne på fenomenet förut, och denna tidigareläggning pågår oavbrutet. Ungefär 2030 beräknas exempelvis semmelpremiären åter ske på fettisdagen.

Liknande är det med kvällstidningarna. Enligt en regressionsanalys med extrapolation kommer Expressen och Aftonbladet redan om tio–tolv år ånyo att komma ut på sent på eftermiddagen, ehuru dagen före utgivningsdagen, det vill säga som ”kvällsaftontidningar” (med samma ordbildningsmönster som för ”julafton”).

Någon omvälvande förändring är det dock inte frågan om. Visserligen lär nyheterna med stor sannolikhet inte besannas dagen efter, men vad gör väl det? Sanningen, ingenting annat än sanningen, är ändå inget ledord i sann pseudojournalistik. Viktigast av allt är, och kommer alltid att vara, att vara först i jakten att dämpa läsarnas omättliga sug efter sensationella, ovidkommande händelser som möjligen har hänt eller i vart fall skulle ha kunnat hända om de inte trots allt har råkat hända.

OBS: Satirklipp från bloggen finns samlade i galleriet Satirnytt. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder och språkkrumelurer.

7 reaktioner till “Aftonaftonbladet

    1. 🙂 Fast troligare har löpnissen missat ett ord: ”Blottare antastade AV Carola på gym”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s