Simultankapacitet

Det gäller att ha många bollar i luften: hjärninflammation, lymfom, defekt immunförsvar och rasad höftled. Allt inte precis samtidigt, men ändå. Använd för all del ”tycka-synd-om”-knappen alldeles under inlägget.

Man skulle kunna tro att höftförslitning beror på ett ”aktivt” liv, vilket härmed motbevisas. Återkommande ingredienshöftningar vid spisen ska visst inte heller inverka menligt. Mycket riktigt är förslitning enligt läkarna egentligen en oegentlig beteckning; artros som det också heter är att föredra. Artos är en sjukdom som i mitt fall uppstått som en biverkan av cytostatika. Någon gång under våren ska jag få en sprillans ny höftled i sobert titanutförande.

Egentligen har, fortfarande enligt sakkunskapen, hela kittet att göra med mitt antagligen medfött risiga immunförsvar. Det konstaterades inte förrän för två år sen, och sedan i somras medicinerar jag mig själv tre gånger i veckan med immunoglobulin. Det funkar som så att en pump trycker in 20 ml vätska subkutant i magfläsket, höger eller vänster sida efter behag, under en timme.

Gränsen för högkostnadsskydd för läkemedel ligger på 1800 kr per år. Den spränger jag två gånger i veckan eftersom priset för en ampull springer iväg till 1200 kr i runda slängar. Behandlingen är livslång. Och jag har sagt det förut, men det tål att upprepas: jag har haft och har förmånen att få en fantastisk vård av en fantastisk personal!

15 reaktioner till “Simultankapacitet

 1. Nu är inte jag så värstans bra på räkning Jernet, men om du räknar bort allt det där som du räknade upp och drar bort kostnaden för den där lilla pumpen och medusinerna och sen räknar med allt det där som du liksom tycker om, som musik å katter å sånt som är roligt å god mat, så ser det ändå ut som att Jernet hamnar på plus på nåt matematiskt sätt 🙂

 2. Läste att det senaste rönet inom ”konstgjorda höftledsmarknaden” är nu med inbyggd handbroms, som regleras med fjärrkontroll. För Redaktör´n kan Hustrun var behjälplig och ”klicka” på kontrollen om skribenten blir för pigg och rusar iväg utom synhåll.:-)

  1. 🙂

   En ”tycka-om”-knapp borde dom ha också i riksdagen för att ångra den senaste omröstningen.

 3. Det gläder mig att höra att välfärden fyller sitt syfte. Sedan får borgarna kalla den skattetryck bäst de vill. Och vi kan tydligen byta ut ramsan med äpplet och doktorns frånvaro mot: en skvätt subkutant håller dig kurant.

  1. 🙂 Undrar hur det ligger till: heter vinbär currant på engelska för att dom är nyttiga eller är vinbär nyttiga för att dom heter currant?

    1. 😀 Helt rätt, formellt sett bara nuvarande namn, men i historisk mening även dåvarande eftersom då var då nu.

    2. För att undanröja all eventuell missuppfattning vill jag klargöra att då menar jag inte det nu som då var sen och som nu är nu utan det nu som då var nu och som nu är då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s