Oscarsbubblare

Har du sett den klassiska storfilmen Borta med vinden (inte att förväxla med Borta på vinden)?

Nej, inte jag heller. Men efter mer än 70 år är uppföljaren nu äntligen på väg, som vi har väntat! En manustävling har utlysts och Jernis deltar givetvis. Det brukar sägas att titeln är halva filmen, så hälften av jobbet till evig ära och omåttlig berömmelse har jag faktiskt redan stökat undan. Vad som återstår är inte just mer än smärre detaljer och teknikaliteter.

”Borta med vinden II” hade varit att göra det väl enkelt för sig. Nej, titeln ska förmedla att här kommer minsann de lösa trådarna att rätas ut och alla frågetecken knytas ihop, de som publiken gått och grubblat på i decennier. Cirkeln sluts (sic ! – som om inte alla cirklar vore slutna, per definition). Efter ett evinnerligt stötande och blötande under piskande jernstormar är jag nu klar med mitt vinnande förslag:

OBS: Fler liknande alster från bloggen finns samlade i galleriet Kul kultur. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.

10 reaktioner till “Oscarsbubblare

 1. Ser fram emot att se den när jernet har löst återstående justeringar.
  Eftersom jag inte har sett ettan så spelar det ingen roll vilka trådar jernet spinner vidare på.

 2. När jag berättade detta för Anna hann jag inte säga titeln innan hon gav det förslaget. Ni tänker lika och bra. Tur att ni inte är gifta, då hade ni inte haft något att säga varandra.

  1. 🙂

   Skulle i såna fall hursomhelst aldrig ha varit möjligt. Jag menar, båda måste åtminstone en gång säga ”ja” för att försätta sig i den belägenheten. 😉

 3. Jag ser aldrig på film, verkligheten är verkligen mer spännande. För jädrar i mina små lådor vad det kan prassla i cirklar och snår om man rycker i de rätta trådarna! Men delta i manustävlingar du, själv deltar jag bara i tävlingar där an inte finns med.
  Trettonövertjugotrekramar påre Per! 🙂

  1. Skulle verkligheten? På riktigt? Verkar overkligt. Vaknade du sen? 😉

   ”Tävlingsodeltagare”! Måste mäjla Peter Englund.

   Jädraranådavadjagsovitkram Barbro! 🙂

 4. Strålande! Men min hjärna är lika felprogrammerad som Bengt Westerbergs påstods vara. Jag kom först att tänka på en svensk ambassadör i Kina (?) på 70-talet (?) som hade förnamnet Kaj (har glömt efternamnet, möjligen: Björk). Han uttryckte sig i alla fall ständigt så fruktansvärt obegripligt omständligt så att han inom UD kallades för Dimmornas Kaj. Jag kom sedan att tänka på favoriten Det våras för Frankenstein: halmen + den dramatiska vyn.

  1. ”Dimmornas Kaj” är klass. 😀 Ingen bugg i din mjukvara.

   Kopplingen till Frankenstein har jag missat. Ska passa på vid nästa repris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s