Att välja fritt är störst

Forskningen har finansierats av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse via dess fond ”För ökad valfrihet i vården” som administreras av Svenskt Näringsliv och den liberala tankesmedjan Timbro. Fondens ordförande, Barbro Westerholm (FP), riksdagsledamot, uttalar sig i ett pressmeddelande:

Vi är mycket nöjda med resultatet som också visar att den fria forskningen utgör ett oundgängligt stöd i den marknadsliberala samhällsutvecklingen. Sålunda kan medborgarna numera icke blott välja av vem och var man ska vårdas utan till individens båtnad även för vad: könsrelaterad cancer eller blödande magsår. Jag kan också med tillfredställelse konstatera att forskningsresultaten är könsneutrala och således uppfyller alla av fonden rigoröst ställda krav jämlikt jämlikhetslagen.

3 reaktioner till “Att välja fritt är störst

  1. Vän av ordning undrar, varför behöver damerna bara dricka 5 koppar och vi andra måste tvinga i oss 6 koppar? Det vet säkert Herr Redaktör`n… 🙂

    1. Du måste tänka på pocenten, Svågern: fem koppar, minskad risk med 50 %; sex koppar, minskad risk med 60 %. Tio koppar om dan ger alltså ett hundraprocentigt skydd för båda könen samtidigt som blödande magsår kan garanteras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s