Caffè extra allt

Det har känts som om vi varit ett par av parallella linjer, exakt samma riktning och aldrig mötas de två. Men så igår hände det! Hustru och jag var på resa mellan Leksand och Borlänge. Ett snabbstopp i Djurås. Vid älvbrinken där Öster och Väster blir till ett, på världens riksbekantaste altan, undfägnades vi kaffe med hembakt av Dalarnas store son och kulambassadör Gyrot och hans Kärleken! Det kändes hur kul som helst, som om vi varit kompisar i en evighet och inte träffats på en halv.

***

På hemvägen till Gävle hade vi bilradion på för att följa Brages kassaskåpssäkra väg till serieledning. Tennisfinalen för damer i Paris pågick samtidigt mellan en kinesiska och en italienska. Reportern Mats Strandberg visade finfin form med följande iöronfallande kommentar:

–     Schiavone har problem, hon är tvåa på varenda boll.

Vem som var etta framgick däremot inte, förmodligen bollkallen.

12 reaktioner till “Caffè extra allt

 1. Härligt, att det blev av, ungefär som Kurt Olssons ”Sverige i verkligheten”
  Fick ni ”finkaffe”

  1. 😀 Kan du lita på. Fint, gott och snabbt. Alltför, examensfirande väntade i Borlänge. Inklusive sidorepliker inmundigat på en halvtimme blankt, så kallat expressokaffe. Får bli ett långkok nästa gång.

  1. Väldi’! 😀

   Det går förstås bra (dvs inte som tåget) med flytten? Väntar på att Rut ska ringa och tala om koden för morfar och Lillemor. 😉 🙂 😀

 2. Do you have what we in Sweden call skiftnyckel? Lennart Bergelin till fransk bonde, klassikern. Apropå tennis och verandafilmen som jag nyss avnjutit. Dalarna är ett av de län som jag har besökt allra minst. Trots att jag bott i grannlänet Värmland i 25 år. Men landskapet på filmen påminner en hel del om området kring Sunne och Lysvik – härliga trakter! De också ..

  1. Bergelin, liksom Kurtan, kan mycket väl vara en inspiratör till Gyrots underbart roliga anslag.

   Precis som för mig, vad gäller Värmland. Mina besök begränsar sig till mönstring i Karlstad och ett par genomresor Dalarna–Orust. Inget att vara stolt över, särskilt besvärligt känns vara att inte ha bevistat spelmansstämman i Ransäter.

 3. Sällan har ett bildbevis känts så nödvändigt som i denna stund. Det har verkligen hänt. Kul! 🙂
  Och för övrigt påminner ni om Emil och Gottfrid. Kan vara bra att veta.

 4. Helt enkelt underbart! Att möta sina nätvänner irl är STORT! Inom en snar framtid kommer Lussan och jag till dig och då ska du få se på…
  Sistadagenpåsemesternkram påre Per! 🙂

  1. Bara att hålla med!
   Tar det som ett löfte, när kommer ni? 😀 Se på … … vad? Kan knappt bärga mig 😉

   Förstaarbetsdagenföredinnästasemesterkram Barbro! 🙂

 5. Nån illvilling måste ha hällt sirap eller senap i modemet. 😦 Jag återkommer i morron. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s