Klart som korvspad

Vidden av den ekonomiska katastrof som ehec-smittan för med sig blir allt tydligare. Mängder av tjänlig föda har gått till spillo och i Tyskland befarar turistnäringen det sämsta resultatet sen 1945. Drabbade kräver kompensation eller ekonomiskt stöd. I Sverige har vi varit förskonade från de värsta följderna – trodde man. Men nu slår branschföreningen Svensk Prinskorvsstoppning larm:

– Kvarnarna står helt stilla sen före helgen och två mil korv har redan kasserats, uppger föreningens vd Melker Fjälster. Att det sker i samband med smittepidemin kan inte vara en tillfällighet även om den direkta anledningen till varför kunderna köpvägrar fortfarande är höljd i dunkel.

– Vi kommer naturligtvis också att begära gottgörelse från EU för det inträffade, fortsätter direktör Fjälster upprört. Diskussioner har redan förts med representanter för regeringen.

”Ett massivt stöd kommer att ges” erfar Jernis från en centralt placerad källa i Arvsvurstens palats. Sålunda kommer redan i dag en delegation ledd av fettbildningsmedister Chark Olofsson att resa ner till Bryssel för att grilla EU-tjänstemännen.

2 reaktioner till “Klart som korvspad

  1. Mycket bra! Två ord på vägen till den gode Chark bara:
    1) EU-tjänstemännen bör vara rumstempererade och lindas med fördel in i bacon.
    2) Tjänstemän med låg fetthalt lämpar sig sämre för grillning än sina fetare kollegor.

    1. 🙂 Bacon = rökt sittfläsk. Anrättningen serveras med fördel till brunkolsstuvning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s