Kryssningsrobotar invaderar Stockholm

Tidigare i veckan gjordes vid Simborgarsjön en hastig observation av något som bland experter ansågs kunna vara en täppand, möjligen en tappand eller kippand. När den så i morse dök upp och ner i Molins fontän gick förstås storlarmet igen bland Europas alla kryssvultna ornitologer. Det vallfärdades från länder och riken kring, City korkades igen fullständigt när horden trängde fram som en maskin och i Kungsträdgården startade ett upplopp vars make nöjeslystna stockholmare inte beskådat sen almstriden -71. På Plattan ökade listpriset på kikare femtiofaldigt på mindre än en timme.

Hysterin visste knappt några gränser och blev i så måtto än mer ovetande när det konstaterades att det inte alls rörde sig om den i och för sig mycket sällsynta täppanden utan en världssensation, den sedan 1930-talet befarat utdöda högastmatiska andtruten!

 

***

Från norra Öland rapporterar så amatörfluktare att de första uppbröstade strandpipparna har anlänt till Böda Sand och nu i andakt går och sprätter i sina häckrevir utstötande det välbekanta parningslätet ”ÖÖÖÖHHHHH”.

***

OBS: Fler observationer ur bloggen finns samlade i galleriet Örnitologi. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier, satirklipp och ordlekar.

10 reaktioner till “Kryssningsrobotar invaderar Stockholm

  1. Redan rubriken gav mig svaret varför det tjöt så förfärligt ute här i Stockholm, klockan 15 denna måndag …

  2. Hahaha! Tänk vad di där ornitologerna ska bli förvånade när dom för första gången träffar på en Tappadbakomenvagnand! själv är jag är mest intresserad av när kyssningsrobotarna anfaller. Vet du vilken dag?
    Nujävlarharjagfåttmigenvinslattsånumårjagbrasomfankram påre Per! 🙂

    1. Aktar´e för andra vågen, krystningsrobotarna (jmf Näsbyvisan) 😉
      Barnbarnvaktskramfrånsumpan Barbro! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s