Brottstycken 29

Ekar från förr gör och finns det i Vasamuseet. Att ekträd kan bli rysligt gamla är allmänt bekant, till exempel Kungseken vid Flottsund som blev sina urmodiga 700 år. Nåt sånt träd har vi inte i vår vård, men väl en ståtlig sparris. Ja, skratta du, men den har varit med så länge jag kan minnas, det vill säga drygt ett halvsekel och visar ännu inga som helst ålderskrämpor!

Lika som träd

Undrar förresten vad björnbär heter på tyska? Bärenbären?

Att tillverkare av konsumtionsprodukter är trendkänsliga är inte mindre bekant. Energisnålt, närproducerat, miljövänligt, rättvist etc är säljande honnörsord. Ett annat, fast som ännu inte gjort nåt större väsen av sig på marknaden, är jämlikhet. Fram till nu. Sålunda erbjuder tvättmaskinstillverkaren Bosch alla hemmamän ett speciellt sportprogram:

Huruvida Tipsextra ingår i utbudet har Jernis inte lyckats utröna. Praktiskt nog behövs i alla fall inga pilsner för att bli yrskallig.

Vissa skillnader mellan könen är mer påtagliga än andra. Visst är mitt statistiska underlag något undermåligt, men likväl: kan det förhålla sig så att fruar blir särskilt kinkiga om dom inte får riktig mat var fjärde timme? Som riktig mat räknas absolut inte sardin- och ostmacka, vilket däremot spaghetti med tonfisksås och riven parmesan förstås gör; att råvarorna i stort sett är identiska är därvidlag fullständigt irrelevant. Män å andra sidan äter varmt eller kallt käk när det passar och trycker annars i sig en brödbit eller näve nötter om blodsockret krisar. Inte för inte kallar Hustru mig för Mackaper.

Är det månne frågan om ett djupt nedärvt beteende från den tid då männen var ute och jagade både det ena och andra medan fruarna satt hemma i grottan och höll grytan kokande och virkade grytlappar av gamla senor, samtidigt?

8 reaktioner till “Brottstycken 29

  1. Tackar, tackar! Nu är man inte dubbel femfemma längre. 😉

   (Just hemkommen från Öland. Bara jag får fart på det nya trådlösa hemmanätverket ska det så småningom bli lite fart på bloggeriet.)

 1. Hahaha, DIN gamla sparris kan jag skratta åt hur länge som helst! Skrattar jag tillräckligt länge blir den ytterligare några år äldre, och då är det pensionsdags. Tyvärr bejbi, men så är det.
  Visst fan, skulle ju gratulera på födelsedagen också! Grattis på födelsedagen!
  Jättepusstilldigfrånmigpåbemärkelsedagenkram påre Per! 🙂

  1. Så roligt får du inte. Törs inte riskera att den USamerikanska socialbyråkratiska dubbelmoralpolisen kommer och tar oss, båda två. 😉

   Jättetackföruppvaktningenkram pussgurkan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s