Tjurrusning

Torsdag kväll, Furuvik, 25 grader, Tom Jones in Concert, ca 7000 pers.

Men först bjöd Svågern och Svägerskan d ä på mat på Furuviks Brygga. Rekommenderas, förutom det urusla pilsnersortimentet (men än värre skulle det bli; mer om det nedan). En tur i parken hann vi också med, där jag stötte på en riktig skönhet:

Alpacka med svintofrilla

Alltså stötte , inte stötte på.

Konserten var bra, riktigt bra. Nytt blandat med gammalt, både vad gäller låtval och publik, i lagom mix. Men trots allt saknade jag det där lilla extra, liksom min TJ-favorit Carrying a Torch.

Exclusive bootleg photo, by Jernis

Däremot saknade damerna inte sina trosor, eller om det var det dom gjorde, redan vid ankomsten. Hursomhelst, några fler verkade inte Sir Tom komma i åtnjutande av för att komplettera sin rika samling. Lika bra det, man bör tänka på hjärtat vid 70 fyllda. Annars märktes inga större ålderskrämpor, ja förutom att han inte kom ihåg att presentera bandet förrän vid inropet och hade lite knepigt att skilja på basgitarristen och gitarristen.

Amatörfoto

Visst är det märkligt vilken bedrövlig dryckeskultur vi har. För att köpa pilsner på plats var man först tvungen att köa för att komma inom ett inhägnat område och sen köa igen vid baren. Och aja, baja, inte dricka utanför staketet! När konserten börjat lättade det på trycket, så jag gled in för att läska mig i värmen. 68 spänn för en halvliter ljummen mäsk, dvs det tyska veteölet Erdinger, kändes precis inte som hittat, möjligen i hälsingeskogarna. Det hade måhända varit marginellt bättre med det andra alternativet som stod till buds, ”Definitely the most överreklamerade öl in the world”, men som det nu blev slapp jag i alla fall läsa Carlsberg på etiketten.

11 reaktioner till “Tjurrusning

 1. …..och entrèbiljetterna till parken var finansierade av Jernis med Hustru, vilket vi tackar och Bockar för. 🙂

 2. Att du i ett inhägnat område med tillhörande alpackade krullskallar inte blev ens tjurrusig är lätt att förstå. Ett synnerligen smalt ölsortement med vidhängande ockerlappar är inget för en kille med stil och smak!
  Huruvida damerna i publiken läste sin trosbekännelse för just dig förtäljer inte historien, men nog fasen vet du väl huru vida Hustrus trosor är? Åtminstone idag på självaste bröllopsdagen!
  Gratulerarådetvarmastekram påer Per å Lille!

  1. Hahaha, där (också) fick du allt till det! Huru vida? Nja, inte XS i alla fall. 😉

   Tackarsåmycketsåhärpåmåndamorronkvistenkram Barbro! 🙂

 3. Minns att vi på väg upp till Umeå med båten gjorde ett längre stopp vid Skutskär av alla ställen (odeure grande!). Därifrån gjorde vi en landkrabbeavstickare till Furuvik.
  Detta var 45 år sedan (1966)! Long time – no see (men sea!).
  Lever Furuvik än? Tjuren gör det i alla fall. Han – och Saab – kommer nog överleva oss alla.

  1. Jodå, parken lever i för nöjeslystna högönsklig välmåga. För några år sen kom kommunansvariga hux flux på att det nog när allt kommer omkring inte hör till den kommunala kärnverksamheten att driva nöjesparker och sålde (billigt?) till dom anställda, vilka i sin tur sålde (dyrt?) till Parks and Resorts, där bland andra också nöjesparkerna Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland ingår.

  1. Vadå det där? Kröka utanför staketet? Skulle inte drömma om, väluppfostrad som jag är och med vederbörlig respekt för biffiga om än inte fiffiga väktare. 😉

 4. Pilsner/Öl/Bärs…oavsett etikett och märke…
  (men gärna gott)
  passar ju vartsomhelst
  och närsomhelst.

  Utom.
  På.
  Konsert.

  Tänk om Tom HADE spelat ”Ljusbäraren” och Jernis hade varit på kisserian!!!

  1. Aha, du menar så. Håller med, men undantag finns, som här. Halvlitern tog raka porvägen ut i värmen. Var knappt kissis ens när jag hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s