Träck and field

Jernis erfar att det internationella friidrottsförbundet IAAF vid nästa världsmästerskap sensationellt kommer att utöka programmet med en gren, nämligen 100 km stolgång. Enligt en centralt placerad källa motsatte sig dock inledningsvis IAAF:s vicepresident lord Sebastian Coe uppkastet genom att myndigt fastslå ”Det är ju skitlångt ju!” En förvisso invändningsfri invändning (om än sådana per definition inte borde finnas, men det visste nu inte den gode lorden). Lord Coe mjuknade dock när idégivaren och den tilltänkta grenens sponsor, Baya Maya Inc. förklarade att det är just som halva poängen och att ett rundligt tilltaget antal bajamajor kommer att kanta tävlingsbanan.

Onödig stolgångare passerar spänstigt bajamajor. (OBS: bildmontage).

Samma källa låter också undsläppa sig att därpå förda förhandlingar mellan IAAF och Baya Maya Inc. avseende ett betydligt bredare huvudsponsorskap nu är inne i ett avgörande skede.

Företagets oavvisliga krav är dels att preparat såsom Microlax® avförs från den särskilda lista över otillåtna stimulantia som finns upprättad för deltagare i sprintdistanserna, och dels att dess bekvämlighetsfaciliteter därigenom på ett naturligt sätt ges möjligheter till demonstration i anslutning till själva tävlingsmomentet direkt efter målgång:

Hägrande bajamajor uppställda en kort och noga uppmätt bit bortom mållinjen. (OBS: bildmontage).

En knäckfråga som fortfarande återstår att lösa är hur stängningsmekanismen ska utformas för att garantera att ingen sprinterska ska bryta en nagel med ty åtföljande miljonskadeståndsanspråk.

Om dessa förändringar genomförs kommer, enligt bedömning av experter vid IAAF:s fysiologiska centrum, världsrekorden för de aktuella distanserna att kunna kapas med cirka en sekund per hundra meters löpning så snart läkarna och biokemisterna lyckas finjustera den önskade tidsutlösningen av laxereffekten. Den entusiastiska ehuru kräsna friidrottspubliken skulle med tillförsikt kunna se fram emot många nya, vrålspännande duster såväl som väderspännande dunster på tartanbanorna.

5 reaktioner till “Träck and field

  1. Ha ha – man blir stum och svarslös! 🙂
    Lysande…….täcker in det mesta.

    1. Tack och Gävlebock. När hände det senast, alltså att du blev svarslös? 😉

    1. Ja, är man en riktig skitgubbe så. 🙂
      Det är jag nog, men som tur var rotade dom inte i huvudet på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s