En skumblaskaffär

”Storbritannienbaserade bryggerijätten SAB Miller köper australiska Foster’s”, uppger bland andra  DN och SvD:

Var jätten är ”baserad” är nu av helt underordnad betydelse. Det man framför allt brygger är ändå USamerikanskt bulköl av sedvanlig typ, dvs ”fuckin’ close to water”. Den australiensiska massproducerade varianten lider som bekant i stort sett av samma totala avsaknad av karaktär. Inte alls konstigt alltså att SAB Miller (inte att förväxla med SAAB Muller) för att stärka sin menlösa profil gärna betalar en slant eller två för att få framställa och kränga rena Fostervattnet.

2 reaktioner till “En skumblaskaffär

  1. Så mycket pengar!! För lite blask! Jag går nog och handlar som vanligt istället. Vad hette dom där roliga sorterna som Jernis skrev om här för längesen? Skotska. Med roliga namn. Från pyttelitet bryggeri. Köpte Jernis dom i vanliga ölaffären?

    1. Just det, från det skotska bryggeriet Brewdog, Mumma! Eller egentligen inte alls, alltså mumma. Det finns flera sorter på det vanliga stället, rekommenderar Punk IPA. Jag har hört att den också ska finnas som 3,5:a hos herrarna Icander och Goman, men det har inte jag upptäckt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s