Stjärtparty?

Sätesbjudning, vad fan är det?, har du månne grubblat nån sömnlös natt. Ja, inte är det ett kanapékalas, det kan jag säga direkt – lite väl krystat (obs: ledtråd). Men det här då?

– Åh tack kära du för sätesbjudningen!

Nix, inte det heller, hur rimligt det än kan te sig. Du ska få en till ledtråd, anatomi. … … Jaså, det pirrar nånstans, din snuskhummer.

Borta!

Men du börjar närma dig. Enligt Norstedts Ordbok innebär sätesbjudning fosterläge vid förlossning varvid fostret passerar bäckenkanalen med nederdelen av kroppen före. Med andra ord är det när ungen ploppar ut med arselet först, fast omskrivet till en skrattretande eufemistisk term av misstänkt viktorianskt stuk.

Troligtvis är det så att det är dom allra intelligentaste barnen, smart asses, som föds med sätesbjudning. I alla fall tyder det på en brådmognad av sällan skådat slag, att visa den mänskliga delen av världen röven det första man gör – och sen fortsätta på den inslagna vägen:

Lille Albert visar fackjofingret

Apropå Einstein så förmenar ett gäng italienare att ljushastigheten visst kan överskridas, av en partikel som kallas neutrino och är löjligt liten till och med jämfört med en elektron som redan den är löjligt liten jämfört med en atomkärna som redan den är löjligt liten jämfört med … … Skulle det visa sig att resultaten stämmer är det en världssensation som kommer att omvälva fysiken och i förlängningen sannolikt även ingenjörsvetenskapen.

Apropå smarta italienare påstår en annan snubbe av dylik etnicitet att så kallad kall fusion visst funkar bara dom rätta förutsättningarna gives. Skulle det visa sig att resultaten stämmer är det en världssensation som kommer att omvälva energiproduktionen och i förlängningen hela samhällsstrukturen.

Det här skulle alltså kunna vara herrar som fötts med häcken först och matjord i fickorna till evig berömmelse. Den nationella stoltheten kommer i såna fall inte att känna några gränser. Fast det förstås, som en oövernåelig motvikt, till evig skam, dras dom dessvärre också med Berlusconi som utan tvivel stack fram huvudet det första han gjorde, och framgent har fortsatt i samma publika stil, om än inte med samma huvud.

6 reaktioner till “Stjärtparty?

 1. skrattade ”stjärtligt” åt det här, klart att smart-assen föddes med rumpan först!
  Det förklarar kanske varför min lilla norska hjärna är lite ”sen”..;)

  1. Liksom min svenska. Men den som spar, den har: hur mysigt är det inte att ligga och småfnissa när man kommer på dagens skämt framåt småtimmarna? 😉

  1. Mottot lär vara tusen sneseglare på ett geni (samt dessvärre även en och annan stöveltrampare).

 2. Dagens garv!
  Annars kom jag direkt att tänka på (när jag såg din bild nr 2) en serie bilder som jag tog i somras av en SL-buss i Sthlm.
  Med rejäl skylt baktill: VARNING – UTSvÄNGANDE BAKPARTI!
  Skylten borde vara placerad på fler ställen.

  1. 😉 Det där med fordon är en riktigt bra association till bakplåten ovan, särskilt buss. Det fick mig att spåna vidare, till sjöss, och upp dyker genast bilden av ett mäktigt akterskepp: ”Så länge skutan kan gå …”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s