Ja jädrar i Gislaved…

… hjulen står redan för dörren och vips är det nyårsfirande med allt vad det innebär med fina, urgamla svenska seder: praktfylla, backhoppning i Garmisch-Partenkirchen och så kanske viktigast av allt, la pizza tradizionale extra tutto, i nu nämnd ordning, ehuru vissa istället väljer att klämma pizzan i god tid före tevesändingen:

 

***

Jernis önskar alla läsare

God jul och gott nytt år!

Fast därmed lovar jag inte att vara tyst ända tills på andra sidan årsskiftet; vi får väl se hur det blir med den saken.

OBS: Fler reklamsatirbilder från bloggen finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.

17 reaktioner till “Ja jädrar i Gislaved…

 1. blev ju inte direkt sugen på en pizza efter att ha skådat den där bilden! tack för det! 😉
  God Jul och Gott Garmenparthenkirschsisch-nyttår!

 2. Vilken stämning det var här då 😉
  Backhoppning.
  Är mitt nya intresse.
  Eller rättare sagt hoppbackar 🙂

  Tyst?
  Ända till nästa år?
  varför då?

  1. Undrar hur många medlemmar Svenska hoppbackförbundet ståtar med? 😉 (Obs: dessvärre anlitade man samma enastående lingvist som namngav Svenska fotbollförbundet.)

   Kanske, kanske inte, om jag kommer på nåt. Visserligen svamlar jag om nästan vad som helst, men nån jernsubstans måste där ändå finnas. 🙂

 3. Ja, däckar man inte efter julfälgens in- och uttag är man hopplöst ute. Eller det kanske man inte är, kan blir trångt i vardagsrummet med fullstor backe. Jag nöjer mig med en fullstor back.
  Hanuentrevligjulhelgochättillsduspyrkram påre Per! 🙂

  1. Haha! Jag märker att mitt lilla inlägg gav många goda uppkast till en uttömmande kommentar.

   Önskardetsammaienvirvlandekalvdanskringgranenkram Barbro! 🙂

 4. Ha! Att producera en sån därringa pizza uppe i backtornet skulle innebära att man går back. Usch, inte sugen alls på pizza just nu.//Tommy

  1. Välkommen in Tommy!

   För övrigt ryktas det att Daniel numera fått avsmak för prinskorv …

 5. Jag tror minsann att du klämde till med årets bästa bild på din blogg – i sista (?) inlägget för året. Fast … för min del har jag redan senaste åren varit ohyggligt måttlig med pissa (som jag har för mig att gamle Gunnar Hedlund sa. I alla fall i en forntida Parnevik-sketch. Och när jag har ätit pizza/pissa har jag faktiskt beställt barnformatet. Men även de är ju jättestora. Bara aningen mindre jättestora.
  Jernis: Gott Nytt År!

  1. Du menar väl inte hjulhälsningen? 🙂 Tackar. Fråga Hustru hur många timmar jag lagt ner på bilden. Eller gör inte det. Den är säkert hopplockad av 20–30 bildelement, förutom stänk och fläckar, som bearbetats mer eller ännu mer, notera benen, på Powerpoint!

   Min mormor sa också ”pissa”, med bestämningen ”sån där” och oförtäckt vämjelse. Hon skulle nog också gillat min lilla montering, nåja kanske i alla fall.

   Själv brukar jag äta vuxenpizza, fast uppdelad på två dagar.

   Gott nytt år själv Bengt!

 6. Slöpitt! Tänker du inte göra ett nytt inlägg i pizzarabatten? Nähä, ja men då får jag väl önska dig många goda uppkastningar inför det nya året och hoppas att ingredienserna är dom rätta.
  GOTTNYTTÅRKRAM påre Per! 🙂

  1. Erkännes, utan förbehåll, och det gäller även huvudet mellan öronen. Nåt skit i bihålorna, men på bättringsvägen. Å snart kommer Rutan från Sumpan. Då blir det minsann inte tid för nåt bloggande.

   Enbamsesylvesterkramfrånjerniskram Barbro! 🙂

 7. Kanske det äckligaste julkortet jag sett! Jag gjorde nyligen en lite mer rumsren version på temat ”nån har lagt en pizza” på Yfronten. Gott nytt år!

  1. Nu smörar du väl ändå en aning Ylva, men alltid kul med beröm. ”Din” pizza är också fin – som halvfabrikat. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s