Annonsvara

Under ett par års tid har jag här i bloggen gjort en hel del reklam för lite av varje, helt gratis, som den generösa natur jag är av födsel och ohejdad vana. Efterhand har en tanke vuxit fram att sammanställa och trycka en del bloggmaterial som låter sig presenteras utan allt för mycket text, med just annonserna som bas.

Lätt som en plätt trodde jag. Så blev det inte, men heller inte pannkaka, hoppas jag. Med ständigt ökande ambition har arbetet blivit betydligt mer omfattande än vad jag först föreställde mig. En del material har visserligen i stort sett dugt som det är, men somt har krävt mer eller mindre, oftast mer, bearbetning, både i frågan om komposition och teknikaliteter. Men nu ligger äntligen sju kollage (70 cm × 50 cm) med tillsammans drygt 50 element om än inte i pressen så åtminstone i tuben.

Jag kommer att rapportera mer vad det lider, men ett litet smakprov kan jag ge redan nu. Minns du inlägget Den lligenta värktabletten? Så här blev resultatet (i en lågupplöst jpeg-version):

OBS: Fler reklamsatirbilder från bloggen finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.

6 reaktioner till “Annonsvara

  1. Viva Jernis! Din reklam är strängt taget den enda som är njutbar. Brukar fly direkt när reklamsjoken drar igång i tv. Oftast i sällskap med en cigarett. Röker emellanåt en hel del. Och det är reklamens fel. Förstår inte alls hur man en gång i tiden kunde dra iväg extra tidigt till biografen – för att inte missa reklamen. Hur dum kunde man (=jag) vara?

    1. Du var inte den ende ;-). Minns vilken torrboll jag tyckte kultur- och utbildningsmagister emeritus Bengt Göransson var när han lika frenetiskt som förgäves kämpade mot tevereklam. Med facit på hand borde han illa kvickt föräras medaljen Nationens slagna hjälte i tolfte storleken innan det blir för sent.

    1. Så klart.
      Javisst. Det finns dom som ägnar hela semestern åt att uppleva Londons tunnelbanesystem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s