Raneliddagen

ranelidpriset

OBS: Fler satirklipp från bloggen finns samlade i galleriet Satirnytt. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder och språkkrumelurer.

2 reaktioner till “Raneliddagen

  1. Kosmos har onekligen inte hämtat sig efter Guds födelse 1949. Kommer knappast att göra det heller. Åtminstone inte förrän gud (från Bibeln) en dag får äran att möta Gud (från Malmö). Men efter den dagen kommer inte heller Himmelriket att vara sig likt. (Jag utgår från att Malmö-Gud inte har meriterat sig för det hetare stället.) Lite, lite, lite måste man kanske ändå nästan imponeras av karln, för att han så till den mildra grad vågar sticka ut. Finns det någon mer osvensk svensk än Ranelid? Fast troligen handlar det inte om mod, utan om annat.
    Verkligen lysande inlägg!

    1. Visst, vi pratar samtidens store rikspajas men som, unikt nog, inte själv har den blekaste om detta faktum. Nån egentlig satir blir därför obehövlig, för att inte säga omöjlig. Vad som går att åstadkomma är en lätt karikatyr av hans fenomenala självlyteskomik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s