Vår Borg är oss en väldig gud

Tänk så oerhört korkat och oansvarigt av grekerna att leva över sina tillgångar … … när man istället kan leva över andras:

Och det skulle faktiskt bara behövas ynka tre jordklot om alla levde som vi kloka svenskar gör.

(Fler teckningar finns på Max Gustafsons blogg)

***

Kolla bokanmälan Marknaden är en hispig man av Det enda könet, Katrine Kielos. Som vi har väntat! (Obs, ingen ironi.)

4 reaktioner till “Vår Borg är oss en väldig gud

 1. Stiftade bara för några år sedan bekantskap med begreppet ekologiska fotavtryck. Skrämmande fakta.
  För övrigt så var det ju intern M-kritik mot Bildts bunkergäng. Bildts bunker försvann – men ersattes med Reinfeldts borg.

  1. Verkar som kanske den främsta meriten för en mininsterpost är ett enstavigt efternamn (vilket också Hasse A noterade på Ullstens tid), allra helst adligt: (de) Geer, Staaff, Tham, Bildt, Cars, Hatt, Huss etc. Heter man nåt flerstavigt, med undantag av Erlandsson, krävs vissa andra kvaliteter.

   1. Har i några veckor just precis haft den korta FP-regeringen med de korta enstaviga efternamnen (exvis även Blix, såvitt jag minns farbror till den aningen roligare Blixen, ej Karin) i tankarna för inlägg. Lider ju inte precis av anglofili, och skådade vid ett tillfälle loggor, sida vid sida, för två stycken helsvenska bilföretag med utrikiska företagsnamn, bl a Kaijser Cars. Men – i ett fall i historien kan jag ge grönt ljus. Hadar Cars. Som i egenskap av handelsminister bör ha rest kors och tvärs över jordklotet för att hjälpa till med att kränga sina cars, Volvo & Saab.

    1. Ja hur kunde jag glömma Blix? Om än inte lika kul som brorson Erik så framstår han likväl som rena spjuvern i jämförelse med Ullsten, för att inte tala om den notoriske buttergöken Ahlmark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s