Polis, polis, potatisbonde

Bengt har rotat i historien och funnit en viss koppling mellan SÄPO och bondkomik, vilket skulle kunna förklara temat på den skojiga personalfest myndigheten arrangerade häromåret och vars finurliga finansiering DN beskrivit i ett rörande reportage. I uppföljande research har Jernis tagit del av ett klassificerat (jättehemligt) dokument i Rikspolisstyrelsens arkiv och kan konstatera att det mycket riktigt inte alls är någon tillfällighet. Festens tema utgör i själva verket ett första steg i SÄPO:s nya affärsplan med inriktning på varumärkesbyggande. Sålunda kommer fr o m 1 jan 2013 en ny tjänsteordning att införas, varvid chefen för respektive lokala SÄPO-kontor inte längre skall tituleras kommissarie utan ”länsman”.

 

För att föra ut budskapet till allmänheten har man funnit det klart olämpligt att nyttja den därför gängse kanalen: tv-reklam av närmast kriminellt usel kvalitet. Istället kommer produktplacering i tv- och filmproduktioner att tillgripas. Redan under senhösten inleds i samarbete med TV4 inspelningen av SÄPO-såpan ”Länsman söker piga”. Som en i serien permanent rival kommer Åsa-Nisse att uppträda. Förhandlingar, inom lykta dörrar, pågår med Kjell Bergqvist.

***

 Länk till relaterat inlägg: Bonde söker fru

2 reaktioner till “Polis, polis, potatisbonde

 1. Gissa om det på Säpo nu hållits ett och annat grismöte.
  Sena 80-talets Säpo-utredare, Batong-Calle Lidbom, hade ungefär samma fina fingertoppskänsla som dagens schäfrar på Sapo. (Sorry – I forgot the pricks!)
  Det berättas exvis om ett internt möte som arbetarrörelsen hade om A-pressens svåra kris, Batong-Calle vankade då lugnt in – med Svenska Dagbladet under armen. Hjärtinfarkterna lär ha stått som spön i backen bland de röda kamraterna.
  Min reaktion på det hela var annars ungefär som någon ”Fredrik Olsson” uttryckte saken på Twitter:
  @OlssonFredrik_: ”Jag är skakad över SÄPO:s fest för fem miljoner. Inte rörd #svpol”

  1. Ja det var en härlig tid med Batong-Calle, färdigkarikerad redan i naturell tappning.

   Reaktionssnabb den där Fredrik. 😀 En skakande fest, fast knappast särskilt torr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s