Hålfotsinlägg

Usch, det här var svårt, jag fixar det inte. Tilt, tog mig huvud under vatten – blurp. Att skriva ett inlägg på hålfotstema är bara så absurt knepigt. Jag får helt enkelt dela upp det, ta det där med ”fot” en annan gång.

***

Världen över är det som bekant vanligt att man döper geografiska företeelser, imponerande anläggningar, praktbyggnader och liknande efter berömda personer. Personkulten är legio. USA utgör inget undantag. Välkända exempel är Hudson River, Kennedy Airport, Fort Knox, Rockefeller Center, Mount McKinley, Washington State … och så Jackson Hole. Över där vet man sannerligen hur förära den celebritet odödlighet som äras bör! Så fint. Just i den stan höll USA:s riksbankschef i går sitt årliga tal. Grym symbolik, den också.

 

***

Nå, blev det nå fredagsmus i går? Vi kör en ordgåta till.

ordgåta sexualkunskap gåta

”Jungfrustund” kan leda tanken i rätt riktning, en tanke mera tysk än kysk. Klicka på ordgåtan för rätt svar!

OBS: Fler språkkrumelurer från bloggen finns samlade i galleriet Ordskoj. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier och satirklipp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s