Pluspoäng

Visst är det intressant med dagstidningarnas lilla spalt Dagens fråga? Då menar jag i första hand inte svaren på dom i och för sig väldigt spännande och angelägna frågorna som brukar ställas, utan mer på hur de svarande beskriver sig själva. Vi tar ett exempel:

Vadå 50+? Då kan man ju uppfattas vara precis hur läskigt pingammal som helst. Vill man likväl klämma dit ett till intet förpliktande ”+” ska det göras med stil:

Fast om man tvunget ska mörka med åldern vore det väl smartast att uppge en övre gräns, gärna med lite marginal för att bli trovärdig:

En fundering i sammanhanget, kring begreppet pensionärsrabatt. Usch så nedlåtande! Så kan vi verkligen inte ha det! Föreslår pluskundsförmån.

En som gått i bräschen för pluskomiken är Sven-Bertil Bärnarp genom sina fantastiskt roliga strippar Medelålders Plus. Jag har i ett tidigare inlägg i förbifarten harangerat serien. Med tiden har den utvecklats till min favorit. Härom veckan fick jag anledning att mäjla honom. Till hans vänliga svar fanns bifogad följande pärla som jag inte kan undanhålla läsekretsen; jag tror säkert Sven-Bertil ursäktar:

Visst är den söt? Julklappar tycker jag är för 20-, men en liten jultidning i strumpan vore inte fel. Medelålders Plus finns utgiven i fyra samlingsalbum (det första dock slutsålt). Se där ett hett tips till Hustru.

3 reaktioner till “Pluspoäng

  1. Siffror kan vara väldigt nedlåtande.
    Jag brukar ignorera dom helt.
    Bananer är smart kvällsmat.
    Sånt man lär sig med tiden 😉

    1. Ja, det var just det, med tiden. Så gammal som jag är händer det därför understundom att jag tager mig en kvällsbanan. 😉 Men den ska vara ekologiskt odlad, annars får det vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s