Brottstycken 33

I går var det ”den shoppingfria dagen”. Hur det gick? Uselt, i alla fall att döma av antalet visningar på bloggen, mindre än hälften jämfört med en snittlördag. Nu kanske det fanns fler sprattspelande faktorer för den modesta aktiviteten, exempelvis en del konkurrens på burken. Endast en dylik dag är för övrigt rena skämtet. I alla fall en ”vit vecka” mot shopholism vore önskvärd, ehuru moder Jord egentligen skulle behöva få pusta ut ett antal vita månader, eller år.

Måste erkänna att vi också syndade. Kylskåpet och frysen vara tomma, på det mesta. Jag fick bland annat juice, pilsner och mörk choklad. Och så jogghurt förstås, för att slippa all trist träning. Kompenserar perfekt, väldigt bra för magen dessutom. För oss elitmotionärer är det givetvis inte den milda varianten som gäller.

***

Visst är samhällets framåtskridande fantastiskt? När jag var ung fick landets alla självutnämnda travexperter nöja sig med V5. Nu är det V86 som gäller. En minst sagt imponerande utveckling, även med hänsyn tagen till inflationen.

DN rapporterar att nytt rekord – åtminstone finländskt – i nätbaserad, slumpmässig förmögenhetsomfördelning sattes i går:

En reaktion till “Brottstycken 33

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s