Fränt sa Bernt och synd i sommartid

I USA är svenskt kaffe hett:

svenskt kaffe i usa

I Sverige är det precis tvärtom, här är Starbucks och det låtsas-USamerikanska Wayne’s Coffee hur svincoolt som helst: ”Kaffet är alltid fränare på andra sidan.” Så sant, för det innehåller nämligen robustabönor som är betydligt bittrare och enklare i smaken än den rena arabican som svenne sörplar.

En annan av Gud Faders maximer är ”Sent ska syndaren vakna.” Faktum är att allt morrondegande i bingen antas vara direkt proportionellt mot den under föregående kväll begångna synden och används av Hans överbokhållare Sankte Pål som ett praktiskt syndamått, såväl för det enskilda fallet som ackumulerat.

arne anka bakis

Sommartid från och med natten som var. En rent jävla hån är vad det är, bara att titta ut. Antagligen gick de flesta upp som vanligt (dvs enligt vintertid) i morse, om inte annat i ren protest. Dessutom ger påsken en extra dag för att komma i fas.

Har man därmed helt oförskyllt påförts en extra timme i syndaregistret? Nu är väl den frågan närmast av akademisk karaktär eftersom motsvarande avdrag rimligen borde bokföras per automatik vid övergången till vintertid. Annars vore det faktiskt jätteorättvist.

En reaktion till “Fränt sa Bernt och synd i sommartid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s