Brottstycken 38

Än är det romkom hit, än är det romkom dit. En tröstlös rad av romkom är vad det är. Annat var det förr, på den gamla goda tiden, till exempel Shakespeares. Den grabben han kunde verkligen sin sak, vi pratar härlig romtrag av bästa märke, till exempel Romeo och Julia.

romeo och julia

Från den inte fullt så gamla inte fullt så goda tiden finns i alla fall Bergmans schyssta feelbadrullar att njuta av. Av nutidens alster är det väl bara ruskpricken Lars Noréns samlade värk man kan gotta sig riktigt åt. Fast då pratar vi knappast romtrag, snarare sittrag.

***

En rubrik härom dagen i SvD:

Anders Wijkman svänger om svenskt eurointräde

Kloka ord gavs som vanligt av den gode miljökämpen Wijkman. Läs gärna artikeln. Jag fäste mig också, men av en helt annan anledning, vid ett citat av den som motvikt inslunkna Sverker Martin-Löf:

sverker martin-löf i svd

Så talar man för bonusdirektörer på bonusdirektörers vis: ”Antingen är kronan för svag eller så är den för stark och det stör näringslivet väldigt mycket.” Visst påminner det om nåt? Måntro den banala förklaringen är att Svenskt Näringsliv värvat LRF:s spinndoktor? För så ock talar man ju för bönder på bönders vis: ”Antingen regnar det för mycket eller så regnar det för lite och det stör jordbruket väldigt mycket”.

***

Dagens visdomsord: Hellre matjord i fickorna än grus i maskineriet.

OBS: Fler språkkrumelurer från bloggen finns samlade i galleriet Ordskoj. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier och satirklipp.

3 reaktioner till “Brottstycken 38

  1. Pingback: Folknöje | Jernis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s