Å och O

Det var ett tag sen jag bjöd på en ordgåta:

ordgåta_åverkan

Följande resonemang kan föra dig på rätt spår: Ordet åtanke var nyss på tapeten. I just det här fallet utgörs tapeten av Cyndis blogg, rikligt dekorerad med hennes fina små målningar med kluriga motiv som oftast går i blått. Åtanke ja, visst är det vackert, ordet, vad som än menas. Om du frågar mig menar nog jag att man kan hävda att en åtanke skulle kunna sägas utgöra ett platoniskt vattendrag, eventuellt. Andra exempel ur klassen av platoniska vattendrag skulle då vara bäcktanke, älvtanke och flodtanke. För att forma tanken på en å och därmed kunna erinra sig åns idé underlättar det en smula om man först betraktar en sinnlig å eller en bild av en sinnlig å och ristar in den i hjärnbarken. Bilden eller bilden av bilden av ån blir då till ett åminne, kanske för livet.

Okej då, du får väl en gåta till:

ordgåta_söndagsstek

Klicka på ordgåtorna för rätt svar!

OBS: Fler språkkrumelurer från bloggen finns samlade i galleriet Ordskoj. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier och satirklipp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s