Är det stekta fläsket rökt?

Det svenska snuset är räddat, men enligt SvD har ett nytt mörkt orosmoln tornat upp sig vid horisonten och närmar sig från sydsydväst med en även för ett mörkt, sig upptornande orosmoln på alla vis högst imponerande hastighet. Hotet är riktat mot ett av det allra svenskaste av allt svenskt (i alla fall under de svenska sommarmånaderna, i ännu allare fall de få som av en händelse inte regnar bort): FLINTASTEKEN!

Det svenska folkets urgamla rätt att själv låta sig undfägnas saltimpregnerat, kremerat grisarsel är faktiskt grundlagsskyddad. Nu står det kanske inte exakt så i själva grundlagstexten, inte lika utförligt och välformulerat, men väl i förarbetena som är långt äldre än Dödahavsrullarna och snarare bör betraktas som urkunder. Vi pratar förstaupplagan av Barna Hedenhös.

Vad kommer härnäst? Ska dom ge sig på rödfärgen också? Då jävlar ska dom få se, när svenska folket reser sig och går, om inte man ur huse, så i alla fall med i Facebook-gruppen ”Vi som kräver omedelbart totalförbud mot brysselkål”.

***

Från ovanstående är steget inte särskilt kort till följande:

victoria silvstedt

Relaterat inlägg: bröderna Hyland

4 reaktioner till “Är det stekta fläsket rökt?

    1. Nåja, allt är inte kött som glimmar. I inlägget finns vissa misstänkta inslag av icke-animaliska inlägg, typ lånta fjädringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s