Stark meningsmotsättning

Anta att jag delar mening med någon om något. Som en enkel, ordningsam själ menar jag att det minsta man faktiskt borde kunna begära är att det skulle innebära nästan ungefär precis exakt detsamma som att jag och denne någon har en delad mening om just detta något.  Men si det gör det minsann inte, inte ens i närheten, nej inte ens något helt väsensskilt annat, utan det betyder, hör och häpna, raka motsatsen! Helt utan rim och reson, ordning och reda. Där sket man fan en lök.

Ett par likartade språkliga horrörer finns förresten rapporterade i Ett förtydligande. Någon gång under språkets utveckling måste någonting ha blivit väldigt, väldigt fel. Gör om, gör rätt! Hur svårt kan det vara?

jernspöket

Hjälp! – Kalla på språkpolisen! 

Tänk bara om matematiken hade nöjt sig med samma svävande och ibland självmotsägande språk. Då hade människan knappast kommit längre än till elden och hjulet vid det här laget, om ens det … … hmmm, det kanske hade varit lika bra det … eller bättre.

OBS: Språkliga krumelurer, gåtor och funderingar från bloggen finns samlade i galleriet Ordskoj. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier och satirklipp.

En reaktion till “Stark meningsmotsättning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s