Mer sommarsurr

Tillbaka från semestern med nyoljat tangentbord. Tillbaka från sydöstra Öland, den gudsförgätna landsänden som även Telia tycks ha glömt. Nästa sommar ska vi hyra en stuga i Uzbekistan, i närheten av presidentpalatset. Där ska täckningen visst vara alldeles utmärkt.

Men man får ta det onda med det goda. Till den senare kategorin hör Carlas Café i Näsby. Där serveras öl och musik av högsta klass i en nedlagd lagård. Det finns visst kaffe också. Liksom förra året åkte vi dit för att lyssna på Anders F Rönnblom och hans strålande medmusikanter. Till musiken läskade jag mig med ett par buteljer Jack Hammer från Brew Dog:

jack hammer

Take this Hammer …”

Den torra, ljusa alen av West Coast IPA-typ har en mäktig humleblommig doft. Smaken inleds med en ljuvlig, löftesrik humlearomatisk käftsmäll som helt kort övergår i en honungsblommig mellanton för att avslutas med ett utdraget vulkanutbrott av beska som får tungans sidor att slå som lärkvingar av välbehag. Urläckert. Ölet finns faktiskt tillfälligt på Systemet till det oförskämt låga priset 27,90, nr 11868. Låt inte den blott trekvartsfyllda cirkeln för beska i deras varudeklaration förleda dig till misströstan. Ett och ett kvarts varv ligger sanningen närmare.

Liksom förra året shoppade vi på Albrunna Perenner. Förutom en efterlängtad kvanne slog jag bland annat till på en häftig silvertistel. Den har nu, tillsammans med en vanlig liten gullig åkertistel som en smula obetänksamt hade slagit rot i gräsmattan men som jag lyckades rädda undan Hustrus klor, sällat sig till min tistelsamling på ängen.

silvertistel

I dag ställde jag in kökstjänstgöringen. Värmen och gårdagens långa resa tog sin tribut. Hustru och jag provianterade istället vid ICA Kvantums salladsbar. Visst, 100 spänn per kilo för råriven morot är dyrt, liksom för smaklös industrikyckling. Fast det finns ju annat, exempelvis räkor och tonfisk. Fyller man asken med enbart soltorkade tomater, särskilt om oljan först nogsamt torkas av, blir det säkert rena fyndet.

7 reaktioner till “Mer sommarsurr

  1. Du är blommig nog för att söka jobb som smakbeskrivare på Systembolaget. Nackdelar: låg lön och krav på utspottning av det avsmakade. 😉

    1. Lönen är jag inte särskilt kinkig med och en å annan klunk kan man nog smyga ner. Visst, bara jag slipper all läbbig alkoläsk/cider och trist bulköl, så varför inte. 😉

    1. 🙂 Övriga tillskott är gråmynta, skogslök och rölleka (fast det egentligen var åbrodd jag tänkte mig – bidde lite fel där 😉 )

  2. Har precis vart o upphandlat det lokala lagret av The Hammer i Norrköping.
    Mr Jack.

    1. Ett synnerligen välbetänkt initiativ. 🙂 Gjorde detsamma här i Gävle, redan förra tisdagen. Våga fan vänta längre. Lagret då bestod av precis en osprättad kartong à 24 buteljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s