Sensommarsvammel

Vi skola alla den vägen vandra. Alltså den till Rom, om man ska tro ordspråket. Vilket man väl bör, för varför skulle just det ordspråket av alla vara en ren och skär lögn? Vem är det då som går och går och aldrig kommer till Rom? Tja, de allra flesta, skulle jag vilja säga. Det är trots allt jävligt långt till Rom, åtminstone från Sverige. Lätt hänt att man fastnar till exempel i Klockrike om man har vägarna förbi och sen inte orkar knalla vidare efter en välförtjänt nattvila. Visserligen tog sig drottning Kristina ända till Rom, men hon fuskred faktiskt.

för- och efterfallet hus

Dagens ordspråk: När det regnar mannagrynsgröt från himlen har den fattige ingen kanel.

***

I dag ska vi äntligen få träffa ”Sumpnissarna”, alltså barnbarnen Rut och Pelle från Sundbyberg, igen!

rut och pelle

En reaktion till “Sensommarsvammel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s