Sportloskor 1

vm-biljetter 2

Den som ville vara först till kvarn kan känna sig fullständigt blåst. De brasilianska byggnadsarbetarna vid fotbollsanläggningarna befinner sig nämligen redan där, närmare bestämt i grottekvarnen. (DN). För VM i Qatar, som går först 2022, är det lika kört (SvD).

korrelerade fotbollsskador

I en studie gjord vid Sahlgrenska akademin i Göteborg har forskarna kunnat konstatera att det finns ett starkt statistiskt samband mellan fotbollsspelande och fotbollsskador. Såväl skadefrekvensen som skadegraden är härvid något större under match jämfört med träning. Hårda sparkar är den företeelse som totalt sett ger upphov till de mest omfattande menen. Det moment som åsamkar bollen den enskilt största skadan är dock träff i kryssets utsida, vilket dessbättre inträffar mycket sällan. Icke desto mindre har man funnit klara belägg för att just den typen av exceptionella olyckshändelser har givit upphov till begreppet ”joxa med trasan”.

aik-torsk

Låter väldigt otäckt det där. Måntro det är höstkräksjukan som grasserar på läktarna? Eller kollektiv KOL, orsakad av bengaliska eldar?

En reaktion till “Sportloskor 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s