Inte den här gången heller

En blänkare jag gjorde på Fejan häromdan:

världens undergång

Armagedon, apokalyps, ragnarök – inom drygt tre dygn kommer hela världen att drabbas skoningslöst. Ingen kommer undan, ja förutom dinosaurerna då som fegade ur redan vid förra undergången, vilken ändå var rena västanfläkten jämfört med vad som komma ska: den USamerikanska BUDGETKRASCHEN! Följ i realtid den gastkramande nedräkningen, endast avbruten av korta reklampausar, på aftonbladet.se och vinn en skön domedags-t-shirt eller årsförbrukning av Coca Cola och Pringles!

Det visade sig emellertid att Aftonbladet var lika uselt på att spå som någonsin inka- och mayafolkens överstepräster, Nostradamus och tjogvis med karismatiska sektledare av mer eller mindre modernare snitt.

Nu är väl evenemanget inte inställt, bara uppskjutet. Redan i början av nästa år väntas ett nytt hot om undergång att såväl profetera som profitera på, då Aftonbladet får tillfälle att lägga tillbaka nedräkningsklockan, oddsmakarna på Svenska Spel, Ladbrokes, Betsson m.fl. att putsa kristallkulorna och smörja räknestickorna, och apotekarna på Wall Street att åter fylla sina hyllor med Losec och luktsalt till välbehövlig lindring för horder av jättenervösa investerare och bankmän.

alfred e nostradamus

A. E. Nostradamus 

(Fler kändisporträtt från bloggen finns samlade i galleriet Satirporträtt. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.)

Det blev aldrig av att gå på ”Ljust och fräscht”, men nu kommer Henrik Schyffert och Fredrik Lindström tillbaka med en ny show, ”Ägd – Pengarna eller livet?”, på temat vår tids välfärdshets och konsumtion som identitetsskapande.

– Marknaden har blivit som ett slags högsta väsen, som en naturkraft som ingen egentligen ifrågasätter, menar Fredrik Lindström som själv tidigare i år medverkade i den tillväxtkritiska antologin ”Att svära i kyrkan”.

Premiär 21 februari nästa år. Den ska jag inte missa! Läs mer i DN.

3 reaktioner till “Inte den här gången heller

  1. Man kanske skulle bli sektledare.
    Och hitta på lite grejer hit och dit.
    Som påven ungefär.
    En fikapåve ska jag bli.
    Utan domedagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s