Polarisering 2

Den Sverigedemokraterna närstående tankesmedjan Avpixlat har som tidigare meddelats här i bloggen lyckats identifiera sitt hatobjekt nummer ett: PKK – de politiskt korrekta kurderna. Alltså både PK och muslim i ett, en närmast oslagbar kombo! Kan tyckas. Nu har dock Avpixlats hårt arbetande hjärntrust efter mycket tankemöda och stort mentalt besvär ytterligare kunnat avgränsa den allra främsta målgruppen till den exklusiva skara PKK:are som älskar rom Negrita.

Apropå extremism så finns inom kinesisk filosofi de centrala begreppen yin och yang som symboler för ytterligheter, i generell mening. Som bekant förekommer dylika inte bara i Kina utan lite varstans. I naturen finns massor, till exempel mikrokosmos och makrokosmos, medan religionen förtjänstfullt redogör för såväl himmel och helvete som gud och satan. Goda exempel från musiken och litteraturen är piano pianissimo och forte fortissimoi respektive Pelle och Måns. För cineasterna måste Helan och Halvan kännas helt rätt. I tevens värld kan man för all del tänka sig tant Anita och Televinken, fast jag personligen nog vill framhålla Kalle och Karl-Bertil. Geografiska motpoler är förstås Arktis och Antarktis och i vimlet svänger det fett yin och yang om Thomas di Leva och Jimmie Åkesson. Mest spännande och innovativ känns ändå DN:s helt egna variant på yin och yang:

maggan 131105

och

rocky 131025

Maggan och Rocky

7 reaktioner till “Polarisering 2

 1. Ja den där norskan.
  Inte alltid som man tror 😀
  Å dom där avpixlarna. Hu.
  Det är mycket som ska få plats mellan mikrokosmos och makrokosmos.
  Som är det jag bekänner mig till.
  Anita & Televinken är inte riktigt min grej 😀

  1. Heter det ”kuttrasyv” då? 😉
   Dessutom är ju mikrokosmos egentligen mycket mindre än ”mikro” (10 upphöjt till -6), i alla fall mätt i meter. Strängarna i standardmodellen antas visst vara nåt alldeles grönjävligt små, 10 upphöjt till -33 meter!

  1. Ja, jag får väl konsultera detdärvaddetheterochärförnåt för att förkovra mig i broder- och systerlandets språkliga finesser. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s