Brottstycken 41

I Japan är det inte comme-il-faut att helt ohämmat trycka i sig groteskt stora hamburgare; i synnerhet för damerna tycks det högst opassande:

dn-klipp japanska hamburgare

Här hemma bryr vi oss inte särskilt mycket, ja med undantag av tant Maggan i DN. Å andra sidan tycker vi det är skämmigt att bära hem sprit, i större mängder. Inspirerad av den japanska kamoufleringsfilosofin kommer därför Systembolaget att introducera en kasse med nytt tryck som skapar den rätta måttlighetsimagen. Skulle det på hemvägen uppstå en nödsituation, exempelvis risk för uttorkning av strupen och därtill hörande vitala inre organ, så att läskning medelst tutning är påkallat, åtgärdas detta diskret genom att vända helrör plus kasse upp och ned med baksidan utåt.

ny systemkasse

***

För dig som inte kollar Jernis sida på Fejjan vill jag gärna påminna om den stora högtidsdagen i morgon:

fars dag-tips

(Fler reklamsatirbilder från bloggen finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.)

***

Mer från DN:

Haha, vilka dårar som tror att Stora Bält är fruset!, tänkte jag först när jag såg rubriken:

dn-klipp portugisisk trupp

Sen insåg jag mitt misstag. Numera finns det faktiskt en bro över sundet som gör invasioner helt väder- och klimatoberoende

***

O- och tvetydligheter och andra inkonsekvenser i språket är ett hett ämne här i bloggen. I senaste kommentarsfältet dök ordet kuttrasju upp. Jahaja, och vad kan kuttrasju så småningom leda till? Jo kuttrasex minsann, det har man nog hört talas om. Vari ligger den logiken, bara så där, om man får fråga?! Kuttrasex är givet, men kuttrasju borde naturligtvis istället benämnas kuttrafem, eller rent av kuttrafyra eller kuttratre i de fall kontrahenterna därefter väljer att små- till storjabbas en stund innan dom går i klinch.

En reaktion till “Brottstycken 41

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s