– Absolut!

Årets sista dag. Januari är av gammal god svensk tradition en riktig skitmånad för såväl den inbitne konsumenten som handeln. Fast vissa undantag finns i midvintermörkret, exempelvis gym och sportutrustnings- och müsliaffärer, på vilkas tjänster och varor den av nyårslöften hårt tyngda Svenne Banan satsar sina sista, surt lånade stålar. Å andra sidan drabbas av samma anledning restaurang- och krogägarna dubbelt. Hälsokost är ju sällan deras pryl. Nu ska det emellertid bli ändring på den saken. Inom krogbranschen hoppas man mycket på den produktutveckling som nyligen skett, inte minst inom premiumsegmentet. Direkt efter nyår introduceras två nya, spännande etiketter:

absolut light

Jens Spendrup, styrelseordförande i Svenskt Näringsliv, ser mycket positivt på satsningen:

– Ett lyft för hela branschen! Vi inom bryggerinäringen har ju redan visat att det går att ta absurt mycket betalt för i det närmaste rent vatten, men här pratar vi likafullt helt andra storleksordningar.

En bejublad smygpremiär skedde förresten härom kvällen vid en restaurang i Motala. Endast någon enstaka, lätt kritisk röst (mumlande nåt om lösplugg) kunde höras i vimlet:

lös ammunition

Även från Riksidrottsförbundet applåderas initiativet:

– På senare år har det bland i första hand våra idrottsmän blivit en trend att snabbt skölja ner de prestationshöjande men otäcka sport- och energidryckerna med i lika hög grad prestationssänkande vodka, uppger Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber. Redan till kommande OS hoppas vi se en viss resultatförbättring.

Alla mina humorbilder ur reklamens värld finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med satir, sjuk humor, språkkrumelurer m.m.

3 reaktioner till “– Absolut!

  1. Pingback: Läskdiet | Jernis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s