I stället för vykort

Någon gång i livet bör man som svensk ha besökt Gran Canaria. Det hör till allmänbildningen. För min del dröjde den någonde gången ända till förra veckan. Nu kan det mycket väl hända att det blir fler tillfällen. Ön är grann, och då menar jag inte bara lite grann grann utan mycket grann. Hotellrummet bjöd däremot på ett chockartat första intryck. I ena hörnet stod en ynklig tjockteve!

tv1

Inte så att vi hade nån som helst avsikt att nånsin slå på den och till yttermera visso är Hustru och jag rutinerade innehavare av en egen tjockteve av låt vara något större ehuru marginellt mindre fjollig modell, men känslan kunde ändå inte undvikas. Hade vi hamnat på ett tredje klassens sunkhotell (vilket i och för sig var exakt vad vi betalt för)? Med en intill visshet gränsande sannolikhet bekräftades dessvärre min farhåga bara genom en närmare granskning av pjäsen:

tv2

”GRUNKEL” … eller hur?

Annars får man säga att kanarierna verkar vara nästan lika civiliserade som vi svenskar. I och kring Las Palmas såg vi mängder av kulturbärande institutioner, exempelvis McDonald’s, Media Markt och Ikea. Fast språkligt verkar man ändå ha en bra bit kvar till vår förfining. Att dagens medvetne konsument kräver att utförsäljning benämns ”SALE” har man ännu inte greppat, bara en sån sak:

rebajas

”REBAJAS” … hmm, förmodligen spanska för ”OUTLET”, fast ändå bakvänt eller felriktat på nåt sätt.

4 reaktioner till “I stället för vykort

  1. Jag och maken gjorde vår första gemensamma utlandsresa till Gran Canaria 1997 så jag har nostalgiska känslor för ön, men tyckte att den var ful. Torrt och trist men bra för sol och bad. Vi var i Maspalomas där de har sanddyner som blåst dit från Sahara.

    1. Rena öken, med andra ord. Det var det vid också vid flygplatsen och upp längs kusten till Las Palmas, som dock visade sig vara en mysig liten storstad. Hyrbil upp i bergen under två dagar bjöd på fantastiska vyer, härlig grönska och småstäder/byar med utbud av lokal mat av hög kvalitet. Vägarna var förstås väldigt kurviga och kuperade men av förvånande god klass, mestadels med ny asfaltsbeläggning. Att dom flesta respekterade hastighetsbegränsningen 40 km/h var också något vi verkligen uppskattade. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s