Halvannan herrarnas

I morgon är det internationella kvinnodagen. Det är dagen då männens förtryck och ojämlikheten mellan könen tillfälligt bereds plats i nyheternas finrum tillsammans med den vanliga, centrala rapporteringen, typ Herman Lindqvists senaste tillrättavisning av kungahuset, vårens hetaste coola appar, Zlatans senaste reklamfilm och ett nytt revolutionerande tolvstegs-gör-det-själv-kockprogramsavvänjningsprogram, samt förstås gängse avslöjanden av den kittlande Mellodramatiken bakom scenen och kändisarnas förmodade snedsteg i såpan Svängom.

I vanlig ordning kommer riksdagspartierna att bli föremål för en hårdgranskning i vilken det hävdas att Sverigedemokraterna som väntat har den överlägset sämsta kvinnorepresentationen i Sveriges riksdag, ynka 20 procent. Fast det är faktiskt inte helt korrekt, ja jag skulle vilja påstå att det är grunt orättvist! Vid en närmare granskning framgår att SD:s inalles 20 bänkplatser i själva verket fördelar sig på 4 kvinnor och 15½ män.

en och en halv sverigedemokrat

OBS! Dessa män är gravt ospexiga, absolut inget att skratta åt. Förleds ej heller av de förhållandevis höga silikonpannorna.

Fler liknande bilder från bloggen finns samlade i galleriet Satirporträtt. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.

En reaktion till “Halvannan herrarnas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s