Schittpåmfritt

Älgbajs på burk, kan det vara något? Javisst, grundidén är det absolut inget fel och produkten är ganska populär nere på kontinenten. Fast någon global försäljningssuccé lär det ändå aldrig bli, av flera orsaker.

Insamlandet av råvara skulle visserligen kunna ske mer kostnadseffektivt med hjälp av flitiga gästarbetare från svenska vänorter i länder som Bulgarien och Thailand, även om nu plockarna skulle få en liten slant för besväret. Men nej, flaskhalsen är snarare råvarutillgången, vilken är, om än fortfarande ganska riklig trots en utbredd, mystisk älgdöd i södra Sverige, alltför begränsad och osäker för en lansering på den globala arenan. En breddning av råvarubasen till nötkreatur löser problemet genom att erbjuda en industriellt kontrollerad och i det närmaste outsinlig källa. Det är bokstavligt talat bara att åka och hämta skiten i köttfabrikerna, där den betraktas som en besvärlig restprodukt, eller till och med att ta betalt för tjänsten.

Vidare krävs produktutveckling. Lösningen här är lika enkel som genial: skottarna har lärt oss att det går att fritera precis vad fan som helst, USamerikanerna att det dessutom går att ta betalt för det. Vi snackar snacks.

A och O för att verkligen kunna konkurrera på den stenhårda bajsmarknaden är ändå marknadsföring och nischning. Inom området high performance functional food är vinstmarginalerna särskilt attraktiva medan marknadsföringen kan begränsas mot en utvald, exklusiv målgrupp. Budskapet sprider sig sen som ringar i löken bland gemene man. För att lyckas måste den egenskap som lyfts fram väljas noga och stämma mot den ursprungliga målgruppen. I vår produkt finns en hel del smått och gott, bland annat stora mängder fibrer och antibiotika, vilka ärligt talat inte är särskilt sexiga. Höga koncentrationer av aggressionsfrämjande tillväxthormoner känns däremot helt rätt.

Slutligen är en tilltalande och budskapsförmedlande förpackning givetvis ett måste. Materialet kan med fördel utgöras av ett imagehöjande järnrör.

prankles bullshit

Prankles Brown Bullshit – passar utmärkt som tilltugg till läskande sportdrinkar.

Humorbilder ur reklamens värld finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns ytterligare länkar till mina bildhumorgallerier och satirklipp.

2 reaktioner till “Schittpåmfritt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s