… och lilla Vickevire

Ponera att det funnes Marsmänniskor, med sju fingrar på var hand. Om vi på samma goda grund antar att dom precis som vi bara skulle haft två händer, så hade deras talsystem haft basen 14. Det som exempelvis motsvarar vår 60-årskris infölle i sånt fall för en marsian redan vid 44 Marsbast. Å andra sidan är ett år på Mars nästan dubbelt så långt som vårt eget jordiska, varför nämnda kris inte desto mindre skulle dröjt ända till hen vore typ 113, alltså jordeår, vilket så klart sammantaget skulle tett sig sjukt jävla märkligt och nog så förvirrande. Men så finns det heller inga marsianer, åtminstone enligt NASA. Tänk hur vist ändå Gud skapade världen!

Ja, med undantag av engelsmännen förstås, som Han i tidernas begynnelse begåvade med 12 fingrar och 20 tår. Visst, alla kan vi ha en dålig dag, men det finns ju faktiskt gränser, kan man tycka. Men gjort är gjort, shit happens. Först genom den stora brittiska valutareformen nådens år 1973 e.Kr. kunde de katastrofala följdverkningarna helt elimineras.

Minns den store bankmannen Jacob Palmstierna? Han som var helt fenomenal på att räkna på sina frukostkorvfingrar på Bankföreningens frukostmöten, Men som aldrig kom längre än till högra handens Långeman, alltså till tre, tre miljarder, innan han rök ihop med den store industrimannen Curt Nicolin:

fackjofingret

***

Minns kanske också dagens tistel per 25/7? Två veckor senare:

IMG_0022.JPG

Välhumlad trädgårdsfavorit med stickig, storblommig kropp. River gott.

3 reaktioner till “… och lilla Vickevire

    1. Fast tisteln står faktiskt på lillängen. Ingen järnhäst bereds tillträde dit. Gräsmattan får du både klippa och spela brännboll på. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s