Tanken vindlar 3

I utbyte mot löfte om tillbakadragande av en stämningsansökan ingiven av den USamerikanska konsumentorganisationen kommer inom kort Coca Cola Companys nyligen lanserade hälsoläsk att byta namn till Coca Cola Zero Life. Enligt överenskommelsen ändras även förpackningens huvudnyans från försommargrön till giftgrön.

***

Stärkta av litteraturdebatten och svenska folkets vurm för Pippi i förstaupplagor kräver nu ledande Sverigedemokrater en omedelbar återgång till Gustav Vasas bibel transskriberad till runskrift. Tidigare krav om förbud mot arabiska siffror på offentliga klockor och i matematikundervisningen kvarstår.

sd-klocka 2

***

Är slig malm en söderkis?

***

Lukter är visst nya värsta säljgrejen på varuhus. Fast fordonsindustrin har vetat det här skitlänge, en sprillans bil doftar ju bara sååå gott – eller hur? Vad kan vara ljuvligare än nybilslukt som får ha-tarmen att vrida sig av vällust som en skållad orm? Vad som däremot är mindre känt är att Ikeas produktutvecklare genomgår exakt samma konsumentmanipuleringskurs som Volvos. Den förföriska nymöbelslukten ligger sålunda fortfarande tät i hemmet efter förra veckans införskaffande och ty åföljande hopkruvande och dito hamrande av bloggens alldeles egna byråassistent.

***

Samhällets normalisering av rasismen har snart nått den nivå vid vilken SD kommer att rekommendera sina anhängare att upphöra med användningen av PK som ett skällsord.

***

Sammankallad av yngsta dottern samlades familjen Jernberg häromkvällen på FB för att snacka Muggebiggeminnen. Om ett stycke musik som berör, som talar direkt till hjärtat, oemotståndligt charmigt, ett örhänge det är omöjligt att höra sig mätt på:

3 reaktioner till “Tanken vindlar 3

  1. I en nyligen läst tegelsten framgick det med oerhörd tydlighet att Hitler marknadsförde sina grejer med matchande fjärtverksamhet. Stormötena under bar himmel var ju en sak. Men de militära mötena i allt mindre fönsterlösa lokaler under jord lär (även) ha gjort generalerna halvt ihjälgasade av denna speciella Hitlerlukt. Och inte undra på att Chamberlein och de andra stora grabbarna initialt gick med på vad som helst bara för att bli klara med förhandlingarna för att kunna kasta sig på dörren.

    1. Intressant. Den historiska forskningen lär därmed ha tagit ett skitstort kliv mot förklaringen till upphovet av nyansen nazibrunt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s