Tanken vindlar 6

Äntligen har forskarna löst gåtan varför Gud döpte förkylning till förkylning:

undvik förkylning

Varför Hen i sin allsmäktighet över huvudtaget skapade den är däremot fortfarande höljt i dunkel. Fast alla kan väl ha en dålig dag, eller hur?

***

”Vad är det för fel på dagens pepparrot?”, undrade jag för ett tag sen. Svar: inget tycks det, men den måste ligga till sig ett par månader i kylskåpet för att mogna.

***

– Först till rödljuset vinner!, är en populär gren som tränas flitigt redan i sandlådan.

För en tid sen, vilken till min häpnad visade sig var fem år, hävdade jag i ett inlägg att svenska folket bromsar bort 10–20 procent av soppan. En ny artikel i Ny Teknik ger visst stöd: ”Skillnader i körstil betyder upp till 30 procent i bränsleförbrukning, och därmed utsläpp.”

Den heliga alliansen mellan en stor del av fordonsindustrin och oljebolagen är stark. Till bilismkurian hör otvivelaktigt bromskomponenttillverkarna. Dagens konstruktioner omöjliggör därför ekokörning, med mindre än att bromsarna beckar igen eller rostar. Tro mig, jag vet.

***

Förr, i det gamla bondesamhället, var det ringarens grannlaga uppgift att välska koret. I dag har församlingarna stora problem att hitta kvalificerade korvälskare.

***

kom inte tillbaka gp

Skulle vara då som ledare för S&M – De nya socialmoderaterna. Fast risken är nog minimal. Svårt att konkurrera med det konsultarvode som den forne S-ordföranden uppbär som borgerlig lobbyist på JKL. ”Den som är satt i skuld är inte fri” skrev högst densamme Göran Persson som numera alltså företräder näringslivet, vars ekonomiska ryggrad utgörs av de privata bankerna som genom utlåning skapar 97 % av de pengar som cirkulerar i samhället. Bankföreningens VD heter förresten Thomas Östros.

***

”Lort-Sverige” myntades 1938 genom boken med samma titel som skrevs av Lubbe Nordström. Utgången av höstens val tillför begreppet onekligen ytterligare en dimension.

En reaktion till “Tanken vindlar 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s