Färd och ofärd

Jag inleder med en bildrebus som du kan klura på under tiden du njuter av läsningen:

bildrebus 1

Hustru och jag åkte till Las Palmas härom veckan. Liksom små barn älskar att höra samma saga om och om igen önskar vi äldre att göra samma resa om och om igen. Följaktligen var det mesta sig likt sen förra årets resa (som du kan läsa om här). Samma flygplatsparkering, samma resebyrå och samma flygbolag. Till och med jordnötsförbudet ombord på flygplanet var exakt lika, i båda riktningarna. Förstås går ju inte just det att styra på samma sätt, men en lågoddsare är det, närmare bestämt sex turer av sju; vid minsta lilla allergiker stuvas nämligen nötpåsarna undan och i genomsnitt tillhör två av planets 400 passagerare denna exklusiva skara. Många inbillar sig nog att jordnötsförsäljning är flygbolagens främsta profitkälla, det är förvisso lätt hänt, men är alltså en ren vanföreställning.

Innan den spännande fortsättningen ska du få en ledtråd till svaret på bildrebusen i form av en bildgåta:

bildrebus 1 ledtråd

Åter till resan. Nu var datumet inte på pricken detsamma men väl inom den felmarginal på plus minus en vecka som garanterar en trygg återupplevelse. Och givetvis samma hotell även om rummet blev en liten miss, 203 mot förra årets 303. Ganska okej trots allt, inte så besvärligt att vänja sig vid att trycka på tvåan istället trean och vips så fanns rumsdörren på exakt samma ställe just utanför hissen!

Nå, hur går det med rebusen? Svaret på ledtrådsgåtan är i alla fall en låttitel.

Apropå resa så företog jag ännu en i torsdags, till jobbet på högskolan. Eftersom alla moderna författare med självaktning i sina berättelser hoppar sjukt mycket i tiden vill inte jag vara sämre utan börjar i slutet: eftermiddagens resa hem, inklusive ett bussbyte, satte jag klockrent efter en helgjuten insats. Även färden till jobbet förlöpte väl på det hela taget utan större missöden, nästan. Den ursprungliga dörr-till-dörr-planen var att ta 3:an för byte till 15 på stan.

Låttiteln är Roll over Beethoven.

Tillbaka till bussen och plan A, alltså 3:an för byte till 15, vilken dock jag vid närmare konsultation av klockan fick revidera till plan B: byte till 2:an plus tio minuters promenad, vilken jag efter avklivning raskt (om än inte tillräckligt skulle det visa sig) rereviderade till plan C: återpåklivning på 3:an eftersom jag upptäckte att 3:an i själva verket inte var 3:an utan 12:an som går från samma hållplats hemifrån och som visserligen innebär något längre promenad än med 2:an men utan byte och väntan, vilken jag dock fick rererevidera tillbaka till plan B: byte till 2:an eftersom 12:an hann åka innan jag kommit så långt i resonemanget, vilken, då jag upptäckte att min lunchkasse med ostgratinerad blomkål, två kokta potatisar och en folköl inte desto mindre åkt iväg med 12:an, nödgades rerererevidera till plan D: 25-minuterspromenad till högskolan och på vägen slinka in på Konsum för att inhandla en lunchchokladkaka.

Om du inte vill se svaret, blunda nu:

Chucken rockar fett

För övrigt tycker jag dårå att det är skittjaskigt av moderata talibaner att kalla reaktionära talibaner för talibantalibaner.

Fler språkkrumelurer från bloggen finns samlade i galleriet Ordskoj. I blogghuvudet finns ytterligare länkar till mina bildhumorgallerier och satirklipp.

En reaktion till “Färd och ofärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s