Den felande länken

Här följer den sjätte delen i min bildsvit I would die for an Exp: Tidigare delar: ettan, tvåan, treanfyran och femman.

Hur skedde övergången från primitiv bonnreklam till våra dagars sofistikerade produktplacering? Fram till i dag har vetenskapssamhället förmodat att det skett genom ett evolutionärt språng. I senaste numret av Nature rapporteras emellertid att ett forskarlag vid Handelns Utredningsinstitut (HUI) under ledning av professor Vivianne Krängman-Kräm gjort ett omvälvande fynd i Bonniers gamla tidningsarkiv. Upptäckten kullkastar helt den rådande hypotesen:

– Utan tvivel har vi hittat den felande länken, produktplacering i en annons för en helt annan vara, uppger professor Krängman-Kräm.

– Notera den diskreta framtoningen av den inplacerade produkten, vilket givetvis är en eftergift för den produkt annonsen egentligen avser. Sådant prutande behövs som bekant inte alls nu för tiden. Produktplacering sker ju främst i filmer och andra sammanhang där helt ohämmad exponering låter sig göras eftersom den konstnärliga hänsynen i vår moderna, välutvecklade kultur är helt underordnad det kommersiella intresset, avslutar en mycket nöjd HUI-forskare.

***

Alla mina humorbilder ur reklamens värld finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med satir, sjuk humor, språkkrumelurer m.m.

3 reaktioner till “Den felande länken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s