Tanken vindlar 8

Sköna maj till ända, liksom förhoppningsvis allt gnölande. Visst, solskenet bedrog, men vadå? En hel månads stadigt ostadigt midsommarväder en hel månad före midsommar kan väl inte vara fel? För övrigt har hela vintern meteorologiskt påmint om en högst ordinär valborg,

Sommar i P1, se hela listan! Hetast: Johan Rockström, professor i miljövetenskap och klimatforskare (12/7); Sanna Lundell, journalist, programledare och ridstallsdrivare (18/7); Åsa Jinder, riksspelman, kompositör och författare (3/8); och Daniel Poohl, journalist, författare och vd för den antirasistiska stiftelsen Expo (6/8). Bland sommarens sedvanliga kallpratare märks framför allt landsfader emeritus Fredrik Reinfeldt. Bengt Baron, vd för Cloetta och strandad simkung, går också av för hackor. Att SR därtill lyckats enrollera hela två ledarskapskonsulter får anses vara en enastående bedrift.

Flash: Andres Lokkos reflektioner (4/6).

***

”När järnvägen slog igenom som allmänt transportmedel blev det däremot ohållbart med lokala tider. … Sverige var 1879 först i världen med att lagstifta om införandet av normaltid.” (Wikipedia) Tja, det var då det. Med all sannolikhet blir vi också först med att återinföra lokal soltid.

***

Mr. X, en okänd storhet som ber att få varmt rekommendera sig.

***

Klart att man som kunskapstörstande husse hänger med i Kattskolan i SVT:s senaste satsning Go’natt. Fast avsnittet om tillrättavisningar hoppar jag kanske; sådana märker jag ändå alltför väl. Likaså det om att gå fot, vilket är en konst jag sedan länge behärskar till fulländning.

2 reaktioner till “Tanken vindlar 8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s