Södra Öland får ny skajlajn

Den å sistone omdanade vindkraftparken i Skärlöv å södra Öland är återinvigd. Under folkmassans klang och jubel samt till käck musik av promenadorkestern Bara mässingen avtäcktes häromdagen skapelsen av dess chefsdesajner Egon Glas, stadsarkitekt (TSAR), Grönköping.

– Södra Ölands odlingslandskap är upptaget å Unecos världsarvslista. De månghövdade vindkraftverken som finns utspridda å södra ön har länge varit en vagel i örat å FN- -rg-n-ts tjänstemän och därmed bedömts utgöra ett hot mot världsarvsstatusen, förklarar byråingenjör Ebba Gräbba vid Länsstyrelsen Kalmar län.

– För det delikata (smaskiga) uppdraget att omstajla vindkraftparken för att å ett förhöjdare sätt hormoniera (igenstämma) med det uråldriga kulturlandskapet var den ikoniske (kändisprofilaktige) världsarkitekten, hr. prof. Glas det självklara valet. Senast år 2020 ska samtliga vindkraftverk inom världsarvsområdet ha åtgärdats å motsvarande vis. Dessutom förväntas den nya klädsamma beklädnaden åtagligt lugna de horder av strandhuggande USamerikanska turister från allsköns, hart när dagligdags angörande kryssningsfartyg i Skärlöv hamn, som i sin prydo upprörts över de tidigare helt nakna, majestätiska st-nd-rn-, avslutar fr. ing. Gräbba förnöjt.

skärlöv vindkraftpark

Skarlov Wind Power Farm

7 reaktioner till “Södra Öland får ny skajlajn

 1. Vilken tjusig kvarnrad 🙂
  Annat än Lerkakas mesiga variant.
  Till och med Kvarnkungen vid Almérs känner sig liten.

  1. Tackar! 🙂 Jäpp, och holländaren i Grönhögen kan slänga sig väggen när turen kommer till vindsnurrorna nästgårds.

  1. I skuggan av Framtiden, är en titel av idéhistorikern Sven-Eric Liedman. Där finns nog ett frö. 🙂

   En fridens jul! / Jernis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s