Tid är pengar

Mekaniskt eller elektroniskt? Analogt eller digitalt? Oro eller kvartskristall? Se där frågor som ständigt gnager dagens medvetne klockkonsument. Att slanta närmare en kvarts mille för en mekanisk Apple-kopia får inte desto mindre ses som ett närmast medvetslöst nedköp …

skärmklipp 2 svd 160107

… åtminstone så här i början av januari. Ty precis nu, med samma överraskningsmoment som det nyss lidna vintersolståndet och med samma spirituella och nydanande innehåll som i Jimmie Åkessons traditionella tal vid sydöstra Skånes hemvärnsförbunds nyårssoaré, dyker tidningsarkivens lätt avdammade julbaksmälleartiklar åter upp:

skärmklipp svd 160107

Och för den som längtar nåt alldeles kolossalt efter ett kvalitetsur från H. Moser & Cie. men som inte kan bärga sig ett par, tre veckor ända till löningen? Räddningen är faktiskt inte längre bort än några få sms-lån-knappningar tack vare följande, ännu stekheta tips (ur Urkundsförfalskning):

”Vadå urverk? Klockan kollar man numera på mobilen. Tomma boetter fungerar precis lika bra som smycke eller accessoar. Eventuella öppningar i urtavlan som visar balanshjulets gång simuleras billigt och bekvämt med en högupplösande entums LCD- eller LED-skärm bakom urtavlan.

Jernis har därför inlett ett lukrativt samarbete med de skickliga thailändska och kinesiska hantverkare som tillverkar boetterna till alla schweiziska statusur:”

***

Apropå Apple slog jag efter ett halvårs övermoget övervägande och med generösa bidrag ur min 60-årsfond till med en Macbook. Så tunn, i så tjock ask, tänk julens bleknande Aladdin-minnen:

macbook

Till Hustrus stora besvikelse fanns inget andra lager.

4 reaktioner till “Tid är pengar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s