Bertie for President

Starten av USamerikaniseringen av svensk politik är av gammalt gott datum, tro verkligen inget annat, närmare bestämt 27 november 1965 när Yngve Holmberg, vid den tiden nyvald partiledare för Högerpartiet (upplysningsvis för yngre läsare pratar vi då Gamla Gamla Moderaterna, typ), lät plastikoperera sig till en attans snajdig kopia av sin stora idol:

holmberg och kennedy

Vilket gick alldeles utmärkt, alldenstund mönster- och varumärkesskyddet för president John F. Kennedy automatiskt lär ha upphört i samband med mordet på densamme två år tidigare. För övrigt dymedelst skjutvapen, såsom den USamerikanska seden bjuder.

Historien går igen, kan man väl konstatera. Inför sin kampanj att utmana Jimmie Åkesson om ordförandeskapet i SD har Bert Karlsson sålunda gjort en ”Yngve Holmberg” – om än av försiktighetsskäl bara en halv eftersom Donald Trump ännu så länge, när allt kommer omkring, är fullständigt omördad – i form av en väl så snajdig hårtransplantation:

Precis som i fallet Holmberg är strategin att locka nya väljargrupper till ett starkt mansdominerat parti. Och vilken av man avlad kvinna kan väl motstå en busigt charmig Trump-frilla, tänkte Bert.

3 reaktioner till “Bertie for President

    1. Ja vad är sant och vad är dikt? Efter förnimmelsens filtrering. Man har inte verkligare är man gör sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s