Snabba klipp 41

Och Gud sade: ”Varde USamerikansk moral”; och ser man på, det vart USamerikansk moral. Tja, vi kan alla ha en dålig dag:

svd-klipp 160303

Angående kritiken av Facebooks hantering av Gefle Dagblads artikel om mammografi fortsätter Peter Münster i mejlet … inte:

– Vi kan inte trolla bort mammografin. Vi kan radera länkarna till mammografiartiklar, men det är att ge sig på symptomen snarare än orsaken. Att säga emot kostar tid och energi, men det är oerhört mycket mer kraftfullt än att bara försöka censurera alla snuskiga mammografibilder, skriver han och uppger samtidigt att företaget ständigt gör en översyn av sina regler.

Fast nästan. Facit finns i SvD-artikeln, om nu någon mot förmodan skulle behöva det.

***

I DN uppmärksammar kolumnisten och författaren Lena Andersson uppmärksamheten kring en barnalycka som inte är hela rikets, även om motsatsen enligt uppgift hävdas av monarkkramande medier med upplagehöjande ambitioner. Det är som med uttrycket ”alla var där”, alltså alla som räknas: Lena och jag räknas inte till riket, shit. Senast det begav sig för arvsfursteparet kunde bloggen rapportera om en incident som kunnat skriva om Sveriges framtida historia:

prinsessnotis

***

Oj, oj, inte utan att man blir lite nostalgisk! Det finns alltså fortfarande minst en journalist som använder ordet ”avgår” istället för fånigt ospecifika ”går” eller än ruskigare ”lämnar” som om det vore ett intransitivt verb:

svd-klipp 2 160303

En reaktion till “Snabba klipp 41

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s