På nyhetsfronten intet nytt

Att döma av rapporteringen i pressen är de stora världshändelserna just nu ishockey-VM och ”Eurovision” (är det den enda spillra som återstår av paneuropeisk tv-produktion?), alltså precis som det varit i början av varje maj sedan urminnes tider. Och så förstås årets glassnyheter. Det är allt ifrån senaste Star Wars-slickepinnen till klassiker som äntligen återkommit igen efter förra återlanseringen och nedläggningen. En het trend är också nyskapelser med retrokänsla. Den här har anor ända från ofärdsåren på 1770-talet när folk tvingades äta sill och glass flera gånger i veckan:

magnum bonum 2

PS. I sann massmedial anda är bilden ovan likaså återanvänd och härstammar från bloggens barndom anno 2010. Missa inte heller detta nådens års mest angelägna omröstning om Årets glasstrut.

En reaktion till “På nyhetsfronten intet nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s