Folkhemska tankar 2

Ett nesligt försök från kulturvänstern att stänga ute neofascistiska, nynazistiska och högerpopulistiska aktörer från nästa års bokmässa:

svd-klipp-160925

Fast temat Finland återstår förstås.

***

Minns Bo Södersten, nationalekonom och enligt uppgift S-märkt, ehuru det lär röra sig om en på den tiden olycklig förväxling av själva professorn (i dag emeritus) och densammes bil.

bo-so%cc%88dersten

Hur som helst var det denne Södersten som på 90-talet argumenterade för minskning av den offentliga sektorn såsom ”tärande”, i motsats till den producerande privata sektorn, den ”närande”. Tänk ändå vad den näriga, marknadsliberala utvecklingen sprungit ifrån honom; numera hörs inte ett ord i just den debatten, alldenstund Sverige är det land i hela, hela världen som tagit spets i privatiseringsloppet om skola, vård och omsorg. Som genom ett mirakulöst trollslag har ”tärande” blivit ”närande” (inte minst av feta konton tillhörande brevlådeföretag med adress Brittiska Jungfruöarna, typ).

 

4 reaktioner till “Folkhemska tankar 2

    1. Jo. Den otäcka utvecklingen har kommit långt och startade väl ungefär när ”det finska undret” började gå under, med Nokia i spetsen. Här hemma är vi inne på samma farliga väg. Och Ericsson krisar. Bara som omen betraktat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s